Szárnyas nap – beszámoló

Az idén a borászok már kipróbálták a boraikhoz a csülkös, vadas, halas ételeket, valamint a töltött káposztát, töltött paprikát, és a gulyáslevest is (többféle variációban). Így a tervek szerint most a szárnyasokon volt a sor.

Az előre jelzett rossz és hideg idő miatt nem a Borudvaron, hanem a helyi kultúrházban 2015. október 17-én, szombaton 14.00 órától került megrendezésre a Szárnyas nap.

A menü a következő volt: Libaleves libahússal és házi csigatésztával, sült kacsacomb lila káposztával és főtt burgonyával, valamint lapcsánka – amelyből mindenki 3 darabot kapott. A borászok több mint 30 féle bort raktak fel a közös bor-svédasztalra, így volt miből válogatni az ételekhez.

Az előkészületi munkáknál N.Dócs Csilla, Géresi Pálné Katalin, Szabó Géza, Móric Béla, Sohajda Tibor, Varkonda Csaba és Paholics Gábor vették ki a részüket. Az anyagszállítást Kovács László és Géresi Pál biztosították. A leveshez való zöldségeket Dócs Erika és Szabó Géza adományozta. A levest N.Dócs Csilla és Géresi Pálné Katalin főzték, a kacsasültet Sohajda Márta és Palenik Anikó sütötték. A lapcsánkát 6 család sütötte: Hresko Marika, Kalán Tamás, Kis Tóth István /68/, Dócs Sándor /52/, Varkonda Bernadett és Szabó Géza. A borászfeleségek – Géresi Józsefné Katalin, Dócs Erika, Dócs Erzsa, Szabó Erika – sós és édes süteményekkel, valamint pogácsákkal tették még változatosabbá az ételkínálatot. A jó hangulathoz a zenét DJ Sipos Laci biztosította.

A következő tervezett rendezvény: 2015. november 21. , szombat, kultúrház – Mangalica nap.

Géresi Pál , POLYHOS társulat

This entry was posted in Közlemények. Bookmark the permalink.

Comments are closed.