Növényvédelmi szakelőadás

Az előadásra 2015. február 28-án került sor a kisgéresi kultúrházban. A résztvevők az előadás elején egyperces néma csenddel emlékeztek meg Dr. Brózik Sándorról, aki a múlt éven hosszú betegség után távozott az élők sorából. Hat éven keresztül állt rendelkezésünkre szaktanácsaival.

Az idén is két előadó – Borbély Béla okl. mérnök, a BAYER vegyi konszern képviseletében, valamint Dr. Vanó Imre, a BASF vegyi konszern képviseletében – tartotta meg előadását a tavalyi év tapasztalatairól, az új növényvédelmi technológiákról és a két konszern termékeiről. Mindketten hangsúlyozták a betegségek megelőzésének a fontosságát.

Szép számban képviseltették magukat a bodrogközi termelők. A hatvan résztvevő – abból négy hölgy – tíz településről érkezett a következő eloszlásban: Királyhelmec – 13, Bodrogszerdahely – 3, Véke – 3, Dobra – 2, Nagykövesd – 1, Kistárkány – 1, Szentes – 1, Bári – 1, Perbenyik – 1 és Kisgéres – 34.

Az előadások után 32 tombolát sorsoltak ki a szerencsések között. Azonkívül mindenki a két cég ismeretterjesztő kiadványaival felszerelve távozott, amelyekből egész éven meríthetnek útmutatást, tanácsokat.

A rendezvény egy kis finom kocsonya fogyasztással zárult, amit Sohajda Márta és Palenik Anikó készítettek el, az azt követő borozgatáshoz a POLYHOS társulás tagjai biztosították a borokat.

Reméljük az idén a termést jobban sikerül megóvni a betegségektől mint tavaly, amikor a lisztharmat nagyon korán megtámadta a szőlőket, sok kárt és fejtörést okozva ezzel a gazdáknak.

This entry was posted in Közlemények. Bookmark the permalink.

Comments are closed.