Iskola 2014-2015

A vakáció utolsó napjaiban bizonyára sok tanuló szomorúan búcsúzott a gondtalan nyártól s izgatottan várta az új iskolaévet. Vajon milyen lesz ? Meg tudok- e majd felelni az elvárásoknak? Mint minden új kezdet, ez az év is tele van várakozással, reménnyel, bizonyítási vággyal.

Ebben a tanévben intézményünk tanulói létszáma 27. Iskolánkon két összevont osztályban okítjuk, neveljük a ránk bízott gyerekeket. Örömmel adunk hírt arról, hogy tanulói létszámunk nem csökkent az elmúlt iskolai évekhez viszonyítva. Júniusban 3 negyedikes tanulónk ballagott iskolánkból s helyükbe szeptemberben 7 elsős tanuló lépett. Újra vannak tanulóink a szomszédos településekről is. Köszönjük mindazon szülőknek akik a mi iskolánkat választották, ránk bízva gyermekeik elemi képzésének első lépéseit.

Kis létszámunk ellenére igyekszünk színvonalas, igényes oktatásban részesíteni diákjainkat egész évben. A kötelező tantárgyi követelmények elsajátítása mellett kulturális és sport programokkal tesszük színesebbé, vonzóbbá az iskolai létet. Szakköri tevékenységeinket igyekszünk az elmúlt évekhez igazodóan folytatni illetve igény szerint bővíteni. Ebben a tanévben a színjátszó- és irodalmi szakkör mellett sport körrel is bővült lehetőségeink tárháza. Nagy köszönet illeti ezért községünk lelkipásztorát, nt. Blanár Eriket, aki felvállalta e szakkör vezetését.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. pályázati lehetőségeit és anyagi támogatását ,melyek segítségével az iskolai rendezvényeinket tartalmasabbá, igényesebbé tehettük a 2014-es évben is.

Iskolai eseményeink sorát ebben a tanévben , szeptemberben egy drámapedagógiai előadással kezdtük, melyre meghívtuk az ovisokat is. Az előadás során Malac Julcsi c. jól ismert meséjén szórakoztunk.

Az őszi túránk úti célja idén is a kőbánya volt. Annak ellenére, hogy minden évben eljövünk ide, mégis találunk új csodákat, felfedezni valót ezen az útvonalon.

A Szretethíd napunkról

A Szeretethíd napunkat 2015. május 29-én reggel az 1. Korintus 13, közös felolvasásával kezdtük, majd délelőtt meglátogattuk iskolánk nyugalmazott, 86  éves  pedagógusát. A  gyerekek érdeklődve hallgatták a tanító  néni  elbeszélését, élményeit a régi iskolai életről, tanulókról, tanításról.

Ezt követően az iskola  kertjébe ültettünk gyümölcsfákat és díszbokrokat. Takarítottunk az iskola épülete körül és a sportpályán.  A tanulók örömmel, lelkesen és fegyelmezetten végezték a munkálatokat . Nagyon hálásak vagyunk e nap sok – sok csodájáért, szeretetéért. Képek a galériában.

Asszonyi Zsuzsanna, igazgató

Comments are closed.