Iskola 2013-2014

Tanulóink létszáma a 2013/2014 – es tanévben 24 fő.

Az oktatói-nevelői munka két összevont osztályban, valamint egy délutáni egyosztályos napközis foglalkozás keretén belül valósul meg, 3 pedagógus és egy hitoktató segítségével. Ebben a tanévben az első a negyedik évfolyammal, valamint a második a harmadik évfolyammal van összevonva. Különös öröm számunkra, hogy ebben a tanévben már a környező településekről is vannak elsős tanulóink.

Az egész napos aktív tanulást szakköri tevékenységekkel, kulturális rendezvényekkel, valamint apró meglepetésekkel igyekszünk tanulóink számára vonzóvá és egyedivé, a kisiskola előnyeit kihasználva, családiassá tenni.

Az irodalmi szakkör vezetője Furik Mária és Kalán Mária. Tanulóink a naptári ünnepekre valamint az egyes falusi rendezvényekre színes műsorokkal készülnek.

Bábcsoportunk vezetője Blanár Gabriella. Kis színészeink már több alkalommal eljutottak a Duna menti tavasz országos fesztiválra, valamint felléptek a környező oktatási intézményekben is.

A Hagyományőrző szakkör vezetője Furik Mária, aki népdalokra és népi gyermekjátékokra oktatja tanulóinkat. Iskolánk tanulói októberben eljutottak a „Bíborpiros szép rózsa” népzenei vetélkedőre Rozsnyóra, ahonnan Blanár Panna bejutott az országos döntőbe.

Az ősz folyamán Blanár Erik, községünk lelkésze, az íjászat fortélyaival ismertette meg tanulóinkat a délutáni szakköri foglalkozás keretében.

Jó eredménnyel szerepelünk a tantárgyi tanulmányi versenyeken is.

A mindennapi tanulás során tanulóink olyan tevékenységeknek is részesei, melyek (azt hiszem túlzás nélkül állíthatom) életre szóló élményekké válnak számukra. A helyi természeti adottságokat kihasználva túrákat szerveztünk a helyi kőbányába, nagyhegyre, kiserdőbe. Az ősz folyamán, amikor az időjárás kedvezett, sárkányt eregettünk iskolánk környékén.

A tanév során egy-két alkalommal színházi előadáson is részt veszünk, valamint távolabbi iskolai kirándulásokat is szervezünk.

Igyekszünk tanulóink sokoldalú fejlődését biztosítani, hisz „szemünk fénye, jövőnk tükre a gyermek, s ha jó magot vetünk növekedni és virágozni fog egy életen át. 

 

Így készültünk az 1848-as szabadságharc megünneplésére

A Tompa Mihály Szavalóverseny regionális fordulóján a kisgéresi alapiskolából Sohajda Szabolcs jutott tovább a járási fordulóba. További sok sikert kívánunk neki !

Költészet napja 2014. április 11.

Iskolánkban a helyi óvodásokkal közösen, a felhívás alapján 9.oo – kor a Mama c. vers közös szavalásával vette kezdetét a magyar vers és költészet ünnepe. Az iskolások elmesélték mit tudnak József Attila életéről, majd mindenki elmondta legkedvesebb versét. Közös megzenésített versek éneklésével zártuk az ünnepünket. Nagyon jó hangulatú délelőtt volt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *