Hulladék gazdálkodás

A 2016-os évi hulladék elszállítási harmonogramm innen letölthető.

Minden háztartás vehet egyszeri használatra alkalmas piros zsákokat. Ezeket az év folyamán bármelyik szemétszállítási napon kitehetik a saját kukájuk mellé, és ezeket a zsákokat a szemétszállító vállalat munkásai ingyenesen elszállítják. Azt a lakossági hulladékot, amely nem a megjelölt zsákban, illetve kukában lesz, a szemétszállító vállalat nem szállítja el !
A vállalat tájékoztatja Önöket, hogy a kommunális hulladékhoz nem tartozik az építkezési hulladék, mint például a tégla, csempe, kő, és a biohulladék sem, mint például a fű, faágak, falevél.
A tetrapakhoz tartoznak a dzsúszok dobozai és a tejes dobozok, amelyeket összepréselve kell a szemétbe tenni. A műanyaghoz a következő termékek tartoznak: műanyag edények, vödrök, székek, drogériai cikkek tárolói és hasonló cikkek.
A vállalat arra figyelmeztet, hogy az ingyenes szelektív hulladékgyűjtés csak a falu lakosait illeti meg. Felkéri a faluban a vállalkozókat (élelmiszer üzletek, vendéglők, italboltok, autógumi-javítók, …), akik szeretnék a vállalat szelektív hulladékszállítását igénybe venni, vegyék fel a kapcsolatot a szemétszállító vállalattal, hogy megegyezzenek a szállítás feltételeiben. Ellenkező esetben a vállalkozóktól való szelektív szállítást nem végzi el.

Comments are closed.