Biciklitúra 2015

A Csemadok helyi szervezete biciklitúrát szervezett a Zempléni-hegységbe. Az előre meghirdetett útvonal csak a megfelelő önbizalommal, erővel és kitartással rendelkezők számára volt vonzó, így végül négyen vágtak neki a 80 km hosszú távnak. A szervezők mellé még két bátor ifjú társult – Sohajda Józsika és Béres Dani.

A gyülekező a “Kendi bótja” előtt volt reggel 6:55-kor. Onnan a nagygéresi vasútállomás volt a rövid út célja, ahol feltették a bicikliket a vonatra. A vonatozás Sátoraljaújhelyig tartott, de onnan már a pedáloké volt a főszerep. Következett Sárospatak, Vámosújfalu, Tolcsva, ahol már láthatóak voltak a borfesztivál előkészületei és a biciklitúra igazi kihívása – a 25 km taposás fölfelé a hegyekbe.

Következett Erdőhorváti, Óhuta, Középhuta, Újhuta. Útközben friss vízforrás, egy futóverseny és Ilka néni Milka csoki kínálata lepte meg kellemesen a lassan elfáradó biciklizőket.

Az erdő hűvös árnyéka enyhítette a fáradtságot. A “Gerendás-rét” volt a túra legmagasabb pontja. Itt már 52 km volt a lábukban.

Innen már csak lefelé vezetett az út, és némi túlzással akár pedálozás nélkül is le lehetett volna érni Sátoraljaújhelybe. A meredek ereszkedőt nem mindenkinek sikerült hibátlanul teljesítenie (ugye Józsika), de a Kőkapu kastélya és szép tava feledtetett minden apró viszontagságot.

Pálháza benzinkútjánál betankoltak – jégkrémet és kávét. Mikóháza, Széphalom és Tesco – ez már szinte csak pihenés és lazulás a megtett kilométerek után.

Az Újhelyi állomáson a vonat késett egy fél órát, Józsika meg is kérdezte, nem lennénk-e előbb otthon biciklin ?! Legközelebb ezt is be lehet tenni az úttervbe, mert úgy látszik a most teljesített táv az ifjúságnak nem volt nagy kihívás.

 

This entry was posted in Közlemények. Bookmark the permalink.

Comments are closed.